Zakenreis vraagt om speciale verzekering

Voor uw vakanties heeft u een doorlopende reisverzekering afgesloten. Maar die verzekering biedt geen dekking voor zakenreizen. Gaat u als ondernemer de grens over, kies dan voor een zakelijke reisverzekering. Die kan apart afgesloten worden of koppelt u aan uw gewone reisverzekering.

Zakenreis; zaken man draagt een tas en heeft een trolley
Nieuws
Datum: 23-01-2023

De risico’s van een zakenreis zijn anders dan die van een privévakantie. De dekking van een zakenreisverzekering is daarom ook anders. Voor uw zakenreis neemt u bijvoorbeeld een laptop mee met belangrijke bestanden. Wanneer die gestolen wordt, is de schade veel aanzienlijker dan wanneer het om een privélaptop gaat. Een zakelijke reisverzekering heeft daarom vaak een extra uitgebreide dekking voor laptops, telefoons en tablets.

Onverwachte gebeurtenissen

Maar niet alleen uw bagage moet anders verzekerd worden. Als u tijdens uw zakenreis onverwacht ziek wordt, wilt u een vervanger laten overkomen. Wanneer u door een ongeval te laat bij uw klant dreigt te komen, wilt u direct een taxi of vervangend vervoer. En als zich een noodsituatie voordoet, wilt u zo snel mogelijk terug kunnen naar Nederland omdat u nodig bent in uw bedrijf. Als ondernemer heeft u in dergelijke situaties dus hulp nodig. Een zakenreisverzekering verzekert gebeurtenissen die kunnen leiden tot schade aan uw bedrijf en zal u daarom sneller en gerichter helpen.

Verschillende keuzemogelijkheden

U kunt uw zakenreis op verschillende manieren verzekeren. Zo kunt u een aparte verzekering afsluiten. Dat kan eenmalig zijn als u maar weinig voor uw bedrijf naar het buitenland gaat. Gaat u vaker als ondernemer de grens over, dan is een doorlopende zakelijke reisverzekering handiger. Wat ook kan, is dat u geen losse zakelijke reisverzekering afsluit, maar uw particuliere reisverzekering uitbreidt met een dekking voor zakenreizen. Veel verzekeraars bieden die mogelijkheid. U hoeft dan niet meer uit te zoeken bij wie u uw schadeclaim indient. Wel zo handig als u de zakenreis combineert met een vakantie.

Individueel of collectief

De derde keuze die u kunt maken, is of u een individuele of een collectieve reisverzekering wilt. Onder een collectieve verzekering vallen alle mensen die voor uw bedrijf reizen onder de polis, inclusief stagiairs en externen. En particulier zijn ook al uw gezinsleden tijdens de vakantiereis verzekerd.

Hoe u uw buitenlandse reizen verzekert, hangt dus sterk af van de mate waarin u buitenlandse reizen maakt, of die privé of zakelijk zijn en voor wie de verzekering moet gaan gelden. Neem contact op met ons kantoor om dat te bespreken. Wij zoeken dan uit waar u de best passende dekking en de laagste premie krijgt.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.