Pensioen

Pensioen

  • Meer inzicht in uw pensioensituatie later
  • Onafhankelijk pensioenadvies op maat
  • Advies door een deskundig adviseur
Afspraak maken

Pensioen

Wie na zijn pensionering meer inkomen wil dan alleen AOW of eerder wil stoppen met werken, doet er verstandig aan zo vroeg mogelijk te beginnen met sparen voor later.

Veel Nederlanders sparen via hun werkgever voor hun pensioen. Maar weet u precies hoeveel pensioen u heeft opgebouwd? Of wat de gevolgen van de voorgenomen nieuwe pensioenregels zijn voor uw inkomen van later? De kans dat u een pensioengat hebt of krijgt, wordt hierdoor aanzienlijk groter. Zeker als u jonger bent dan 45 of uw inkomen hoger is dan het wettelijk maximum pensioengevend inkomen.

Gelukkig zijn er nog mogelijkheden om op aantrekkelijke manieren extra te sparen. Wij laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn.

AOW vaak niet genoeg

Iedereen in Nederland heeft recht op AOW. Afhankelijk van uw geboortejaar komt u hiervoor in aanmerking vanaf uw 67ste of later. Op de site van de Rijksoverheid kunt u zien wanneer uw AOW ingaat.
Veel mensen realiseren zich niet dat de hoogte van een AOW-uitkering gekoppeld is aan het minimumloon. Dat komt in het beste geval momenteel neer op zo'n 2000 euro bruto per maand voor (echt)paren. Alleenstaanden krijgen slechts zeventig procent van dit bedrag.

Complex onderwerp

De hoogte van uw pensioen wordt door veel factoren beïnvloed. Dat maakt de zaken er niet eenvoudiger op. Gebeurtenissen die veranderingen kunnen veroorzaken, zijn onder meer de fiscale wet- en regelgeving, veranderingen in uw carrière, trouwen en kinderen krijgen, een scheiding, het overlijden van uw partner en arbeidsongeschiktheid. Weet u precies wat dit voor gevolgen heeft voor uw pensioen? Wij helpen u graag om dit inzichtelijk te maken.

Lijfrenteverzekering

Een lijfrenteverzekering is een goede manier om fiscaal vriendelijk te sparen voor later. Om het lijfrentekapitaal op te bouwen, brengt u jaarlijks een bepaald bedrag onder in een aangepaste spaarverzekering. De premies kunt u geheel of gedeeltelijk van uw belastbaar inkomen aftrekken, waardoor de fiscus meebetaalt.

Het kapitaal dat u op deze manier opbouwt, mag u vanaf de wettelijke pensioenleeftijd in een vooraf bepaald aantal maandelijkse termijnen laten uitkeren. U betaalt hierover dan inkomstenbelasting in box 1. Zeker als u de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt is dit extra voordelig, omdat het belastingtarief over de eerste twee schijven voor deze groep veel lager is!

Pensioen helder in beeld

Om duidelijkheid te krijgen over uw inkomen na uw pensionering, is gedegen pensioenadvies onmisbaar. Wij kunnen uw huidige pensioenopbouw helder in kaart brengen en samen met u bepalen of uw lopende regelingen voldoen of niet. Daarnaast berekenen wij de fiscale jaarruimte die u heeft om slim te sparen en adviseren wij u over uw mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. 

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.

Vragen over uw pensioen? Mail ons of bel voor persoonlijk advies: (0594) 51 81 31.

Laatste pensioennieuws